• Lorem ipsum

Lekker zachte, schatiige baby slofjes waar wij helemaal fan van zijn! Het patroon is ook zeker geschikt voor beginnende breiers. Kom je ergens niet uit? Kom langs voor een les - dan helpen wij je weer onderweg!


Voor dit patroon begin je met het breien van het zooltje, heen en weer. Nadat je steken hebt opgepakt rondom de rand van het zooltje, ga je rondbreien en vorm je het slofje door minderingen. Je maakt het slofje af door er een geribd boordje aan te breien. Het gehele slofje is naadloos.

BabyslofjesWerken aan de babyslofjes

Materialen

1 bol Cool Wool Big*
4mm en 3,5mm breinaalden

Tip: Bekijk onze Begrippenlijst als je vast loopt op afkortingen of technieken!
* Je hebt eigenlijk maar een 0,5 bol nodig voor een paar. Dat maakt dit een leuk patroon voor restjes die je eventueel hebt liggen. Of misschien maak je 2 paar?

Patroon

Dit patroon maakt slofjes met afmeting van ongeveer 9,5 cm lang en 5 cm breed voor de zool.

De Zool

Zet 6 steken op met 4mm naalden (brei heen en weer).

Rij 1: alles r
Rij 2: r1, m1, r4, m1, r1 (8 st)
Rij 3: alles r
Rij 4: r1, m1, r6, m1, r1 (10 st)
Rij 5-33: alles r (nu heeft je werk 17 ribbels en is ongeveer 8 cm lang)
Rij 34: r1, r2s, r4, r2s, r1 (8 st)
Rij 35: alles r
Rij 36: r1, r2s, r2, r2s, r1 (6 st)
Rij 37: alles r

Nu is je werk ongeveer 9 cm bij 4.5 cm.

Babyslofjes ZoolWerken aan de babyslofjes

Vormen van het slofje en het boordje

Nadat je het zooltje af hebt, neem je 40 st op rondom de rand van de zool (gezien vanaf de onderkant van het werk, beginnend daar waar je werkdraad is): 18 st aan iedere zijde en 4 st aan de opzet rand. Met de 6 st die al op je naald stonden, heb je nu 46 st in totaal op je naalden. Opmerking: Geen zorgen als je niet het exacte aantal steken hebt, je kan dat later corrigeren, voordat je aan het boordje begint. Nu ga je in het rond breien. Markeer het begin van je ronde, In de foto is het rechtsboven. Daar komt later de hak.

Rij 1: alles averechts
Rij 2-6: alles r
Rij 7: r 26, plaats marker (dit is het midden van de teen), r tot het eind van de rij (als je een ander aantal steken op je naalden hebt, moet je het plaatsen van de marker ook aanpassen, dat is 6 plus de helft van het aantal opgepakte steken)
Rij 8: r tot 6 st voor de marker, r2s 3 keer, slip marker, r2s 3 keer, r tot het eind van de Rij (40 st)
Rij 9: alles r
Rij 10: herhaal rij 8 (34 sts)
Rij 11: alles r
Rij 12: herhaal rij 8 (28 sts)
Rij 13: alles r
Opmerking: deze laatste rij is de voorbereiding voor het boordje. Het kan nodig zijn om te minderen of meerderen als je eerder niet exact 40 steken hebt opgepakt. Het aantal steken moet een veelvoud van 4 zijn voor een 2×2-rib.

Nu brei je r2/a2 rib gedurende 7 cm. Als je een strakker boordje wil, zou je kunnen wisselen naar een 3,5mm naald. Losjes afbinden en de eindjes inweven. Het tweede slofje brei je precies hetzelfde.
Veel plezier met breien!

Babyslofjes vormen met sokkennaaldenVormen met rondbreinaaldenBoord van de babyslofjes

 

Oorspronkelijk een gratis Duits patroon van Inesstrickt.de