• Lorem ipsum

Sinds het begin van iWoolly ben ik al gek op de Merino Worsted van Malabrigo. Het is gewoon zo ongelooflijk zacht en intens van kleur. Steeds als ik voor de Malabrigo kast stond, was ik strengen bij elkaar aan het leggen, kleuren aan het combineren. Er moest iets komen wat om die kleuren zou draaien. Het resultaat is deze shawl. Een simpel patroon, met een mooie vlecht door de manier waarop de kantsteken worden gedaan. En een kleurverloop door het gebruik van verschillende draden, waardoor weer nieuwe kleuren ontstaan. Een paar avonden en je hebt een prachtig luxueus cadeau, of een heerlijke shawl om zelf in te gaan wonen. Veel plezier met maken!

ShawliWoolly Shawl in Black and Grey

Materialen

3 strengen Malabrigo Worsted Merino
10mm breinaalden

Malabrigo komt in strengen, dus je moet het zelf winden. Het makkelijkste is om een wolwinder te gebruiken, dan kun je tegelijkertijd de buitenste en de binnenste draad gebruiken. Geen wolwinder? Geen nood! Dan draai je toch gewoon twee bolletjes. tip: met gebruik van een keukenweegschaal kun je heel makkelijk de streng in tweeën delen (ieder bolletje moet dan 50 gram wegen).

Gebruikte afkortingen

In het patroon gebruiken we een aantal termen en afkortingen die hieronder staan beschreven:

R
Rechte steek. Uitleg filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EisHhlGttl8

AV
Averechte steek. Uitleg filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=wmb66AfSh7I

Patroon

Stap 1: Patroon

De drie door jou uitgekozen kleuren noemen we hier kleur A, B en C Zet 39 steken op met twee draden kleur A en 10 mm naalden. Brei 1 steek rechts door de achterste lus, *1 av, 1 r* herhaal ** tot de laatste twee steken, 1 av en 1 afhalen alsof je hem averechts zou breien (maar die steek dus niet breien!). Dit blijf je alle rijen herhalen tot het eind van het volgende schema:

Rij 1 t/m 32: twee draden kleur A
Rij 33 t/m 64: één draad kleur A en één draad kleur B
Rij 65 t/m 96: twee draden kleur B
Rij 97 t/m 128: één draad kleur B en één draad kleur C
Rij 129 t/m 160: twee draden kleur C
Rij 161 t/m 192: één draad kleur C en één draad kleur A

Stap 2: Afkanten

Alle steken afkanten, niet te strak. De twee uiteinden maak je steek voor steek aan elkaar vast met een òf de twee draden van de laatst gebruikte kleuren, of twee draden van je eerst gebruikte kleur. Eindjes wegwerken en klaar!