• Lorem ipsum

Als er één garen is bij iWoolly waarvan iedereen blij wordt, dan is het wel zo'n gigantische streng Rasta. Je hebt twee handen nodig om hem vast te pakken en het is zo knuffelbaar, de kleuren zijn zo intens, mijn fantasie neemt een loopje met me als ik naar zo'n streng kijk. Niet voor niets dat er inmiddels een hele serie patronen in mijn ontwerpschriftje staan met deze wol… Deze visgraat moest wel één van de eersten zijn om hier op de website te komen, iedereen die hem ziet wil hem hebben. Dus neem die ene streng en ga ervoor! Mocht je het artikel in ons Leidsche Rijn hebben gelezen, dit is de shawl die ik daar aan het maken was. Eén of twee avonden en je hebt een prachtig luxueus cadeau, of een heerlijke shawl om in weg te duiken (en steeds langs je wang te wrijven…zooooo zacht….). Veel plezier met maken!

iWoolly Shawl in GreenShawliWoolly Shawl in Black and Grey

Materialen

1 streng Malabrigo Rasta
15mm breinaalden

Malabrigo komt in strengen, dus je moet het zelf winden. Het makkelijkste is om een wolwinder te gebruiken, dan kun je tegelijkertijd de buitenste en de binnenste draad gebruiken. Geen wolwinder? Geen nood! Dan draai je toch gewoon twee bolletjes. tip: met gebruik van een keukenweegschaal kun je heel makkelijk de streng in tweeën delen (ieder bolletje moet dan 50 gram wegen).

Gebruikte afkortingen

In het patroon gebruiken we een aantal termen en afkortingen die hieronder staan beschreven:

R
Rechte steek. Uitleg filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=EisHhlGttl8

AV
Averechte steek. Uitleg filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=wmb66AfSh7I

Patroon

Stap 1: Patroon

Zet 20 steken op in de door jou uitgekozen kleur.

Rij 1: brei 1R, *1AV afhalen, 1R, 1 omslag, haal afgehaalde steek over de gebreide steek èn de omslag*, het stuk tussen ** herhalen tot je 1 steek over hebt, 1R.
Rij 2: *2AV samenbreien, steken NIET af laten glijden, 1AV in 1e steek, dan allebei af laten glijden* herhalen tot einde.

Stap 2: Afkanten

Wanneer je hem lang genoeg vindt (gewoon uitproberen op de degene voor wie je hem maakt), dan afkanten. Maak de korte kanten steek voor steek aan elkaar vast met een restje. Eindjes wegwerken en klaar!

OF: Je kan hem ook zo maken dat je hem niet over je hoofd hoeft te trekken, maar met twee mooie knopen vast kan maken. In dat geval maak je aan het ene uiteinde twee knoopsgaten en kies je twee mooie knopen voor aan het andere uiteinde. Dan wordt dit je laatste rij:

Zorg dat je laatste rij een “Rij 2” is:
3x*2AV samenbreien, steken NIET af laten glijden, 1AV in 1e steek, dan allebei af laten glijden*, 2AV samenbreien, 2x**, 2AV samenbreien, 3x**. Afkanten, eindjes wegwerken en klaar!